Всички категории
EN

Начало>Новини>Industry News

ТЕЖКА СИТУАЦИЯ ПРИ ДОСТАВКА НА ФЕЙЕРВЕРКИ

Остават само 3 месеца от 4 юли (Денят на независимостта на Америка) и това е много важен ден за американците, които трябва да отпразнуват този специален ден с фойерверки. Преди всеки май трябва да се изпращат големи количества фойерверки до почвата на САЩ. Изглежда обаче, че американските вносители на фойерверки гледат на доста тъжна ситуация през сезона на 2021 година.


marinetraffic-600x336

Местоположения на контейнерни кораби, 13 януари (Карта: MarineTraffic)

Проблемът с транспорта е главоболието от избухването на пандемията през 2019 г. Той създаде серия от недостиг на контейнери през последните няколко месеца и задръствания в много пристанища в момента. Пандемията наруши търговията до изключителна степен, повишавайки разходите за доставка на стоки и добавяйки ново предизвикателство към глобалното икономическо възстановяване, особено фойерверките.


„Пандемията хвърли световната транспортна мрежа в тотален хаос, създавайки препятствия на всяка крачка“, пишат президентът на NFA Стив Хаузър и над 1,300 членове на NFA, собственици и служители на фойерверки в Министерството на транспорта. „Пишем, за да помолим незабавно да проучите пристанищната и транспортната инфраструктура на нашата страна, за да видите къде са тесните места, и незабавно да приложите промените, необходими за рационализиране на системата и връщането й в условия преди COVID-19. Ако това не бъде направено през следващите няколко седмици, опасяваме се, че тазгодишният сезон на фойерверките никога няма да се състои. "

                                                                                          ------ от saveourfireworks.blogspot.com


Нека чуем за това от отразяване на новини


„Никога не съм виждал подобно нещо“, каза Ларс Микаел Дженсън, попитан от Вашингтон Пост, ръководител на глобалната океанска мрежа в AP Moller-Maersk, най-голямата корабоплавателна компания в света. „Всички връзки във веригата за доставки са разтегнати. Корабите, камионите, складовете. " Според доклада на NFA (Национална асоциация за фойерверки) времето за доставка от Китай до Съединените щати се е удвоило от 30 на 60 дни, а цената за доставка на четиридесет-футов контейнер с потребителски фойерверки е почти удвоила цената си от над 9,300 17,700 долара на $ 21 1,300 на контейнер. И накрая, сега отнема близо XNUMX дни за разтоварване на контейнерен кораб в пристанището Лонг Бийч, Калифорния. Ето писмо, насочващо вниманието към проблемите, пред които е изправена веригата за транспорт, логистика и доставки на американската потребителска фойерверка, до Министерството на транспорта в САЩ, от президента на NFA г-н Стив Хаузър и подписано от над XNUMX членове на NFA, собственици на фойерверки и служители.


Останалите подписани имена не са показани в този пасаж

Писмо от NFA до Buttigieg относно сезон 2021 г._1

Писмо от NFA до Buttigieg относно сезон 2021 г._2

2021-03-20